Den numera välkända hemligheten bakom de saftiga bullarna heter Kesella.
Ingredienser
50 g jäst
100 g Svenskt Smör (går lika bra med margarin)
5 dl mjölk
250 g Arla köket Kesella lätt
2 påsar saffran , ca 1 g
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
russin till garnering
1 ägg till pensling
Gör ofta det här receptet med kessella. Så gott! Men jag har alltid i 2 dl socker för att få mer smak! Jästen löser sig snabbare om du tar i msk socker och lite (1-2 dl) av degspadet först och rör om. Prova använda vetemjöl special, då blir bullarna extra luftiga och inte så kompakta. Blå jäst går lika bra som röd jäst.
mmmmm.. En klassiker!
Jag gjorde dessa bullar till julen som var och det blev oerhört uppskattat av alla de jag bjöd:-)
Goda bullar. Känns lite nyttigare när det inte är så mycket socker i de. Tyckte dock att det blev lite lite med bara 1g saffran, nästa gång blir det 1½gram trots att den kostade 36kr/0,5gr
Dom vart super goda!! Tack för receptet!! :)
Tog i smetana i stället för jag tål inte mjölk. Blev super saftigt!
Det här lussebullarna har blivit tradition, helt enkelt ett måste så här på första advent. =)