Smarriga Lussebullar

Serverar: 50 portioner

Tid: 2 timmar

Vanliga lussekatter blir ofta torra och tråkiga. Bakade istället bullar med saffran till lucia, fyllde med mandelmassa, smör och socker!! Riktigt smarriga blev de, Kan varmt rekommendera dessa!

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 150 g smör
  • 1 g saffran
  • 50 g jäst
  • 250 g kesella
  • ½ tsk salt
  • 2 dl strösocker
  • 16 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 250 g mandelmassa
  • 250 g smör
  • 1½ dl råsocker
  • Garnering
  • Ägg
  • Mandelspån
  • Råsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smör, slå sedan i mjölk och saffran, låt allt bli fingervarmt. Smula ner jästen i bunken och slå på degvätskan. Slå i salt, kesella, socker och rör ordentligt. Slå i mjölet lite i taget. Knåda ordentligt. Låt jäsa i ca 45 minuter.
    2. Tag upp degen och knåda den på bakbordet. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på rikligt med smör, strö över råsocker och riv mandelmassan jämt över.
    3. Rulla ihop och dela i ca 1cm tjocka bitar. Lägg i bullformar och låt jäsa i ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö över råsocker och flagad mandel. Grädda i 200 grader i ca 10-13 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    2 h
    35
    7
    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (2)

    eva_jonte 2 december 2012

    Tack för detta receptet! Underbart goda och saftiga, min nya favorit mmmmm :-)

    Tallen 28 december 2014

    Tack för receptet! Otrolig succé under julen, så saftiga och goda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben