Lussebullar med russin och vitchoklad

Serverar: 10-20 portioner

Goda bullar av lussebulledeg tillsammans med russin och vit choklad.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • ½ g saffran
  • 85 g mjukt smör
  • ½ ägg
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.25 tsk salt
  • ca 8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 g vit choklad
  • ca 100 g mjukt smör
  • Ca 1-2 dl russin
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölken och saffran i en kastrull och låt sjuda några minuter tills all saffran blandats. Ta bort kastrullen från spisen och låt blandningen svalna.
    2. Smula ner jästen i en skål och tillsätt saffransmjölken, blanda sedan tills jästen har löst upp sig. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt några i taget. Blanda ägg, socker och salt och tillsätt. Tillsätt till slut mjölet, lite i taget och arbeta degen väl i några minuter (ca 5).
    3. Låt degen sedan jäsa under en handduk till sin dubbla storlek.
    4. Knåda degen en aning innan du sätter igång, dela sedan degen i två delar. Kavla ut den ena delen, ca 1 cm tjock eller enligt tycke. Bred på det mjuka smöret och fördela chokladen och russinen jämt över smöret.
    5. Rulla ihop till en rulle och skär ca 1-2 cm breda bitar och lägg dem i bullformar. Gör samma sak med den andra degbiten och låt sedan jäsa i en timme ungefär.
    6. Pensla de jästa bullarna med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Bullarna ska vara i ca 20 minuter på 180 grader i ugnen.

    Liknande recept

    4.5
    2 h
    35
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben