Varianter med lussebullar

Serverar: 35 portioner

Det var roligt att baka och smaka det traditionella med nya smaker i år

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 2 påsar saffran (1g)
  • 250 g kesella
  • 1,75 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 17-19 dl vetemjöl
  • Garnering
  • Mörk choklad
  • Nutella
  • Vit choklad
  • Mandelmassa
  • Russin
  • 1 ägg
  • Topping
  • Strössel
  • Kokos
  • Mandelflarn
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält smör i kastrull, tillsätt mjölk, värm till 37 grader. Slå vätskan över jästen, rör tills den löst upp sig.
    2. Tillsätt kesella, socker, salt, det mesta av mjölet. Arbeta tills den blir smidig nog att släppa burkens kanter. Täck bunken och låt jäsa i 40 min.
    3. Arbeta ut på mjölat bakbord och forma olika figurer med olika fyllningar. Låt jäsa på bakplåt med bakplåtspapper övertäckta i 30min. Pensla med uppvispat ägg, ev. strö över med någon topping, grädda mitt i ugn 5-8 min, 225grader.
    4. Godast var att baka ut en deglängd, bre på mandelmassa och strö över vit choklad. Stänga längden så den blir som en långsmal korv, rulla ihop som en vanlig lussebulle. Efter äggpensling strö över mandelflarn eller strössel.
    5. På samma sätt gjorde vi nutella bullarna, strödde då över kokos, mycket fina och goda.
    6. Bakade även in chokladbitar i degen som sedan bakades ut till en form.
    7. Gjorde en "båt" med vit choklad och kokos.
    8. Använd fantasin!

    Liknande recept

    4.5
    2 h
    35
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben