godaste lussebullarna

Serverar: 30 portioner

en gul dröm i juletid som dessutom är sockerfria

Ingredienser

  • 1 paket jäst
  • 2 dl mjölk
  • 100 g flytande margarin
  • 2 st ägg
  • 8 dl mjöl
  • ½ dl socker (försvinner vid jäsning)
  • 1 påse saffran
  • russin till garnering
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop degen och låt jäsa ca 30 min
    2. *Baka ut degen och forma till lussekatter
    3. *Låt jäsa 30-40 min
    4. *Sätt i russin och pensla med ägg
    5. *Grädda i 7 min mitt i ugnen 225 grader

    Liknande recept

    4.5
    2 h
    35
    7

    Kommentarer (2)

    amazon666 17 februari 2010

    trevligt ibland med ett recept utan en massa extra saker i, en riktig klassiker.

    Zero05 21 november 2011

    Hej, är båda äggen till pensling eller ska ett av dem vara i degen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben