Mjölkfria bullar

Serverar: 25-30 portioner

Tid: 1 timme

Underbart mjuka och goda bullar utan mjölk och ägg. Kan även göras glutenfritt om man byter ut mjölet mot 500 g glutenfritt mjöl.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 8,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl socker eller ljus sirap
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • Valfri fyllning: Kanel, vanilj, äppelmos + socker och margarin
  • Instruktioner

    1. Bryt ner jästen i ljummet vatten Häll i kardemumma, socker, salt och ca 6 dl mjöl. Skär margarinet i mindre bitar och värm i micro i ca 15 sekunder så den blir lite mjuk. Häll i smörbitarna och knåda in det i degen och häll sedan i resterande 2,5 dl mjöl. (Om man vill ha glutenfritt så byt bara ut mjölet till 500 g glutenfritt mjöl) Jäs degen i 20 minuter.
    2. Gör bullar med valfritt innehåll tex kanel, vanilj, äppelmos. Jäs degen i ytterligare 20 minuter.
    3. Pensla på vatten och häll på pärlsocker. Baka i ca 10 minuter i mitten av ugnen i 250 grader.
    4. För att inte bullarna ska hårdna efter man tagit ut dom så pensla på lite mer vatten direkt efter du tagit ut dom ur ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    suse 9 april 2012

    Ska definitivt prova dessa bullar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben