Underbart mjuka och goda bullar utan mjölk och ägg.
Kan även göras glutenfritt om man byter ut mjölet mot 500 g glutenfritt mjöl.
Ingredienser
25 g jäst
2,5 dl vatten
8,5 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma
1 krm salt
0,5 dl socker eller ljus sirap
75 g mjölkfritt margarin
Valfri fyllning: Kanel, vanilj, äppelmos + socker och margarin
Instruktioner
Bryt ner jästen i ljummet vatten
Häll i kardemumma, socker, salt och ca 6 dl mjöl.
Skär margarinet i mindre bitar och värm i micro i ca 15 sekunder så den blir lite mjuk.
Häll i smörbitarna och knåda in det i degen och häll sedan i resterande 2,5 dl mjöl.
(Om man vill ha glutenfritt så byt bara ut mjölet till 500 g glutenfritt mjöl)
Jäs degen i 20 minuter.
Gör bullar med valfritt innehåll tex kanel, vanilj, äppelmos.
Jäs degen i ytterligare 20 minuter.
Pensla på vatten och häll på pärlsocker.
Baka i ca 10 minuter i mitten av ugnen i 250 grader.
För att inte bullarna ska hårdna efter man tagit ut dom så pensla på lite mer vatten direkt efter du tagit ut dom ur ugnen.
Ska definitivt prova dessa bullar