Bullar (äggfri, mjölkfri)

Bra till äggallergiker och mjölkallergiker. Veganska.

Ingredienser

  • Ca 16 dl vetemjöl special
  • 50 g jäst för söta degar (1 paket)
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ msk stött kardemumma
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 175 g Alpro Yofu
  • 5 dl sojamjölk
  • Fyllning
  • 250 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3 tsk kanel, malen
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Eller
  • 250 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
  • 1 ½ dl strösocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Riven mandelmassa
  • Pensling och garnering
  • Pärlsocker
  • 1 msk sojamjölk
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt yofun och resten av mjölken. Blanda i mjöl, salt, socker och kardemumma. Klicka i smöret och arbeta ihop till en smidig deg. Täck med en handuk och låt degen jäsa till dubbel storlek eller ca 30-40 min.
    2. Kavla degen till en rektangel på mjölat bord och bred på fyllningen. Rulla ihop degen till en rulle och skär i bitar eller vik kakan dubbel och skär remsor. Snurra remsorna lätt och gör knutar. Lägg bullarna på plåtar att vila ca 25-30 minuter under bakduk. Prova om de är klara genom att trycka lätt på bullen med fingret. Går gropen direkt tillbaka har bullen jäst klart.
    3. Pensla bullarna. Strö över Candy Floss, pärlsocker eller andra dekorationer. Grädda bullarna mitt i ugnen på 225 grader i 6-8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben