Fläskpannkaka

Serverar: 4-6 portioner

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 1/2-1 tsk salt
  • 300 g rimmat fläsk
  • 1 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    Skär fläsket i små tärningar och bryn det med lite fett i en stekpanna. Bred ut fläsket och stekfettet i en långpanna, ca 30x40 cm. Vispa mjöl och lika mycket mjölk (3 dl) till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Häll smeten i långpannan och grädda ca 25?30 minuter. Servera fläskpannkakan med lingon och rårivna morötter.

    Liknande recept

    4.7
    40 min
    4
    26

    Kommentarer (3)

    Mellanbellan 4 september 2010

    En höjdare

    Disen 15 september 2011

    Lätt och gott.

    SweTeeJay 16 juni 2014

    Temperatur på ugnen är valfritt? Kör på 200 så får vi se hur den blir! Blev mer en deg när man blandar 3 dl mjöl och 3 dl mjölk. Men den gick att vispa ut med elvispen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben