Frasig fläskpannkaka

Skär eller klipp fläsket i små tärningar och lägg det direkt i en långpanna...riv potatisen...

Ingredienser

  • 200 g rimmat eller rökt fläsk
  • 5 potatisar, skalade
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • ½ –1 tsk salt
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär eller klipp fläsket i små tärningar och lägg det direkt i en långpanna.
    3. Riv potatisen.
    4. Blanda mjölet med hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, salt, ägg och den rivna potatisen.
    5. Häll smeten över fläsket och grädda i ca 25 minuter tills pannkakan fått gulbrun färg. Servera med lingonsylt.

    Liknande recept

    4.7
    40 min
    4
    26

    Kommentarer (9)

    LCN 14 oktober 2010

    Supergott och enkelt!! Jag gjorde dubbelsats och alla i familjen tyckte det var gott. Det bästa är att potatisen gör att det blir mer matigt och bättre mättnadskänsla än vanlig fläskpannkaka :) Tack

    fa3 20 oktober 2010

    Tack för tipset väldigt gott ock matigt,det gör jag väldigt gärna om.

    fammattsson 20 oktober 2010

    Mums vilken god pannkaka. Hela familjen gillade den. Den kommer vi att äta fler gånger.

    MrsC 20 oktober 2010

    Härligt :-D

    w03ulpe1@stud.slu.se 22 oktober 2010

    Hej! Verkar jättegod. Hur stor långpanna ska det vara? Ulrika

    christincarlsson 26 januari 2011

    Verkligen supergod. Gjorde den på glutenfritt mjöl och de blev kanon.

    MarinaJohanzon 30 juni 2011

    Verkligen god pannkaka!!!! Tack för ett bra recept.

    Mickis85a 3 november 2011

    Så oväntat gott! Blev ett stort lyft för fläskpannkaka! Detta receptet kommer vi alltid göra :)

    Bappi 7 februari 2014

    Älskar potatispannkaka och har även testat på lite andra recept. Detta var också bra och blir full pott/kram

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben