Fläskpannkaka med äpple

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Barnen och jag älskar äpple i tjockpannkaka, med fläsk blir den ännu godare.

Ingredienser

  • 3-4 ägg
  • 3 dl mjöl
  • 6 dl mjölk
  • Socker efter smak
  • Salt efter smak
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 större äpplen
  • Kanel
  • Socker
  • Ca 400 g rimmat fläsk i tärningar
  • Instruktioner

    1. Vispa mjölk och mjöl. Tillsätt ägg, salt, socker och vaniljsocker. Skala och skär äpplena i klyftor, doppa dem i kanel-sockret. Låt smeten "svälla" medan du steker fläsket.
    2. Ha ut smeten i långpanna, lägg ner äppelklyftorna snyggt. Strö över fläsket. Sätt in i 225 grader varm ugn, ca 30-35 min. Ät och njut med äppelmos till.

    Liknande recept

    4.7
    40 min
    4
    26

    Kommentarer (1)

    tryffel 23 november 2013

    Är detta tänkt som en middagsrätt? Varför socker och vaniljsocker i? För mig känns det mer efterrättsaktigt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben