Barnen och jag älskar äpple i tjockpannkaka, med fläsk blir den ännu godare.
Ingredienser
3-4 ägg
3 dl mjöl
6 dl mjölk
Socker efter smak
Salt efter smak
1 tsk vaniljsocker
2 större äpplen
Kanel
Socker
Ca 400 g rimmat fläsk i tärningar
Instruktioner
Vispa mjölk och mjöl. Tillsätt ägg, salt, socker och vaniljsocker. Skala och skär äpplena i klyftor, doppa dem i kanel-sockret. Låt smeten "svälla" medan du steker fläsket.
Ha ut smeten i långpanna, lägg ner äppelklyftorna snyggt. Strö över fläsket. Sätt in i 225 grader varm ugn, ca 30-35 min.
Ät och njut med äppelmos till.
Är detta tänkt som en middagsrätt? Varför socker och vaniljsocker i? För mig känns det mer efterrättsaktigt.