Fläskpannkaka

Serverar: 4 portioner

ett annat recept på ugnspannakaka fast med fläsk

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 30-50 g smält margarin
  • 200-300 g rimmat fläsk
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen. Vispa ihop pannkaksmeten utan det smälta fettet. Skär upp fläsket i små tärningar. Bryn fläsket i långpanna. Häll i smeten och grädda i 20-25 minuter på 225 grader.

    Liknande recept

    4.7
    40 min
    4
    26

    Kommentarer (4)

    Bossse 18 januari 2009

    Hej fiddelia. Försökte mig på din fläskpannkaka. I receptet finns det angivet smält margarin. Vad skall det vara till??? Eftersom jag inte begriper det så hoppade jag över fettet---och resultatet vart inte så tokigt. Berätta gärna om fettet för novisen Bosse

    Stepan 4 februari 2010

    Förstår inte det heller. "Vispa ihop pannkaksmeten utan det smälta fettet" Men det nämns inte något fett senare heller. Jag hellde det i smeten ändå, och det blev bra!

    arneliese 12 mars 2010

    Det fattas lök i fläskpankakan. Tärnat fläsk eller bacon en stor gul lök, lite margarin i stekpannan sen stek allt gyllen brun lägg allt på smeten innan den ska in i ungnen.,

    ebbass 7 februari 2014

    Bra.. jag hade i lite smått riven morot o riven purjolök det blev gott .tack kanske lite mera salt....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben