Kyckling garam masala

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Tips: Att steka kryddorna i smör och olja innan du blandar i crème fraichen sätter sprätt på smakerna. Gör din egna garam masala: Genom att blanda 0,5-1 tsk av vardera spiskummin, koriander, gurkmeja, ingefära och paprikapulver samt 0,5 tsk chilipulver.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 fint tärnad paprikor
  • 2 msk garam masala
  • 2 dl grädde, gärna lätt
  • 1 dl vatten
  • ½ tunt skivad gurka
  • 2 msk hackad persilja
  • Servering
  • 4 dl ris
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225º. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Lägg kycklingfiléerna ganska trångt i en ugnsform. Blanda paprika med kryddmix, grädde och vatten. Häll såsen över kycklingen. Sätt in formen i ugnen ca 20 min. Använd gärna ugnstermometer, kycklingen är perfekt vid 68°. Servera kycklingen med ris och gurka. Strö hackad persilja över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben