Eijes redchilifläskfilé med ingefära och vitlöks grönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

en väldigt god fläskfilé med chilismak och färska grönsaker

Ingredienser

  • ca 700 g fläskfilé
  • Marinad till köttet
  • 1/2 dl raps olja
  • 1 msk redchilipast
  • 2 msk fiskolja
  • 1 msk pirpiri
  • 1 chili
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1/2 dl rapsolja
  • 250 broccoli
  • 250 blomkål
  • 1 paprika
  • 2 st morötter
  • 2 st vitlök
  • 2 st gul lök
  • 1 msk ingefära
  • 1/2 dl sweetchili sås
  • marinad till grönsaker
  • 1 msk potatismjöl
  • 4 msk rapso´lja
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Ta bort allt onödigt på fläskfilén
    2. Blanda marinaden till köttet i en skål hacka chilin i små bitar och lägg i marinaden.
    3. Lägg fläskfilén i en påse och häll i marinaden, låt stå i kylen minst 3 tim.
    4. Skär broccolin och blomkålen i lagom stora bitar se bilden, skär paprikan och moröterna i stavar. Hacka vitlöken i små bitar. Skär gula löken så det blir små båtar. Riv ingefäran. Lägg allt på ett fat.
    5. Blanda marinaden till grönsakerna.
    6. Stek fläskfilén i ca 4 min per sida, när den är klar lägg den på skärbrädan och låt den vila.
    7. Stek grönsaker i hög värme börja med att hälla rapsolja, sen häll allt från fatet med grönsakerna. Stek i ca 4 min häll i sweetchilisåsen, efter ca 1 min häll i marinaden för grönsakerna. Glöm inte att röra om hela tiden. Stek i ca 1 min till, nu är det klart.
    8. Skär nu köttet, och lägg på grönsakerna.
    9. Allt är klart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben