Eijes thailändska wok med färska grönsaker

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

God wok som är lätt att göra

Ingredienser

  • 400 g ytterlår eller kycklingfilé eller fläskfilé
  • Rapsolja ca 1 dl
  • 4 block äggnudlar
  • 1 vitlök
  • 250 g broccoli
  • 250 g vitkål
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 st vitlök
  • 1 st rödchili
  • 1 dl sweet chilisås
  • Marinad till köttet
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tunna blad som på bilden, lägga allt i en skål. Blanda marinaden och häll sedan allt över köttet, blanda och låt allt stå medans du gör iordning grönsakerna.
    2. Skär grönsakerna i lagom stora bitar, och hacka röda chilin och vitlöken så smått du vill. Lägg allt på en bricka.
    3. Koka upp vatten och lägg i äggnudlarna, ta bort nudlarna innan de är klara. Skölj i kallt vatten.
    4. Häll i 0,5 dl rapsolja i wokpannan Stek köttet i högvärme i tills det är klart. (kycklingen måste vara genom stekt) Lägg allt på en talrik.
    5. Häll i 0,5 dl rapsolja och börja steka grönsakerna i hög värme i ca 5 min, efter ca 2 min häll 1 dl sweetchilisås, lägg i köttet, stek i ca 2 min. Glöm inte att röra i maten hela tiden. Lägg allt på ett fint fat. Stek nu nudlarna i wokpannan i ca 1 min med den sista vitlöken, lägg sedan det på ett fat. (du kan också lägga nudlarna i grönsakerna och servera allt på ett fat)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben