Eijes thailändska filé med mangosallad

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

God fläskfilé med mangosallad

Ingredienser

  • Marinad till fläskfilén
  • 2 msk olja
  • 1 chili
  • 2 vitlök
  • 1 msk fisksås
  • ½ pressad lime
  • 1 tsk koriander
  • 1 msk ingefära
  • Fläskfilé ca 600 g
  • Dressing till sallad
  • 1 chili
  • 2 vitlök
  • 2 tsk koriander
  • 2 msk fisksås
  • ½ lime
  • 1 msk farinsocker
  • Sallad
  • Strimlad vitkål
  • Strimlad morot
  • 2 mango
  • 100 g böngroddar
  • 1 röd lök
  • 1 msk mynta
  • Instruktioner

    1. Hacka allt till dressingen i så smått du vill, blanda dressingen i en påse lägg fläskfilén i den, lägg sedan allt i kylen ca 3 tim.
    2. Blanda salladen i en skål, häll dressingen över och blanda, låt stå ca 30 min.
    3. Stek fläskfilén till rätt temp i en grillstekpanna ca 4-5 min på varje sida. Glöm inte att fläskfilén ska stå en stund innan ni skär den.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (2)

    Synnerlig 29 november 2012

    Vad är "2 st koriander"? Är det 2 stjälkar från en kruka med koriander?

    Eijes 7 december 2012

    Hej tsk inte st.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben