Gwens grönsaker med ingefära och tofu

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 20 minuter

En het smårätt eller ett smakrikt tillbehör som för mig - med eller utan tofu - hör ihop med "Gwens kycklingbitar med chili och citrongräs". I receptet jag en gång fick är bönor den enda grönsaken, men jag har själv bara gjort det med en färdig thai wok-mix.

Ingredienser

  • 200 g wokgrönsaker (ex gröna bönor, bambuskott, morötter, minimajs, lök)
  • 2 msk olivolja
  • 1 knöl färsk ingefära
  • 200 g tofu (hård)
  • Oystersauce eller fish sauce
  • Japansk (ljus) sojasås
  • (2-3 droppar sesamolja)
  • (Salt)
  • (Peppar)
  • Instruktioner

    Skala och skiva ingefäran tunt och hetta upp oljan i en wokpanna. Fräs ingefäran hastigt i oljan och tillsätt grönsakerna. Woka grönsakerna under omrörning tills de börjar bli mjuka. Tillsätt tofun i bitar. Smaksätt med sojasås och oyster-/fish sauce efter tycke och smak. Om du vill kan du även smaksätta med några droppar sesamolja och/eller salt och peppar. Servera som smårätt eller tillbehör - fungerar även bra utan tofu - ex till wokad kyckling.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben