Väldigt god thairätt som kan serveras till vardag och fest. Man kan byta ut fläskfilén mot kyckling, räkor eller biff samt de grönsaker man själv tycker om.
Ingredienser
550 g fläskfilé
2 msk olja till stekning
Små broccolibuketter
2 tsk tärnad färsk ingefära
1 röd eller gul lök
1 morot
½ chilifrukt
1-2 vitlöksklyftor
½ dl ostronsås
1 grönsaksbuljong tärning
Soya efter smak
Mjöl
Vatten
Instruktioner
Börja med att strimla fläskfilén i strimlor. Stek den sedan i 1 msk olja. Ta upp köttet och lägg det åt sida.
Hacka broccoli, morot och lök i bitar efter egen smak. Skala ingefäran, vitlöken och chilin och hacka dem fint. Fräs grönsakerna, vilöken, ingefäran och chilin i resterande oljan tills de är mjuka.
Blanda mjöl och vatten (efter hur tjock sås du vill ha) som du senare ska använda som redning. Lägg tillbaka köttet i pannan tillsammans med grönsakerna och slå på ostronsåsen. Lägg i bujlongtärningen och slå över redningen. Häll över lite soya för färg och smak. Låt koka 1-2 min.