Thai fläskfilé med grönsaker och ingefära

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Väldigt god thairätt som kan serveras till vardag och fest. Man kan byta ut fläskfilén mot kyckling, räkor eller biff samt de grönsaker man själv tycker om.

Ingredienser

  • 550 g fläskfilé
  • 2 msk olja till stekning
  • Små broccolibuketter
  • 2 tsk tärnad färsk ingefära
  • 1 röd eller gul lök
  • 1 morot
  • ½ chilifrukt
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ½ dl ostronsås
  • 1 grönsaksbuljong tärning
  • Soya efter smak
  • Mjöl
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Börja med att strimla fläskfilén i strimlor. Stek den sedan i 1 msk olja. Ta upp köttet och lägg det åt sida.
    2. Hacka broccoli, morot och lök i bitar efter egen smak. Skala ingefäran, vitlöken och chilin och hacka dem fint. Fräs grönsakerna, vilöken, ingefäran och chilin i resterande oljan tills de är mjuka.
    3. Blanda mjöl och vatten (efter hur tjock sås du vill ha) som du senare ska använda som redning. Lägg tillbaka köttet i pannan tillsammans med grönsakerna och slå på ostronsåsen. Lägg i bujlongtärningen och slå över redningen. Häll över lite soya för färg och smak. Låt koka 1-2 min.
    4. Servera med ris eller nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben