Salamifylld fläskfilé med grönsaker

Serverar: 4 portioner

Så väldigt gott och så väldigt enkelt...

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk flytande Milda
  • 1 tsk salt
  • 1 krm Knorr Svartpeppar, grovkrossad
  • 75 g salamikorv i tunna skivor
  • 6-7 marinerade soltorkade tomater i olja, 50 g
  • 1 tsk Knorr Rosmarin
  • Grönsaker
  • 4 paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • ½ krm Knorr Svartpeppar
  • ½ tsk Knorr Oregano
  • Rucolasallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200ºC.
    2. Kärna ur paprikorna och skala vitlöken. Skär allt i lite grova bitar. Lägg det på ett stort ugnssäkert fat. Ringla över olivolja och salta, peppra och strö över smulad oregano.
    3. Stek grönsakerna i mitten av ugnen ca 10 minuter.
    4. Putsa fläskfilén. Bryn fläskfilén i margarin. Salta och peppra.
    5. Skiva nästan igenom köttet med ca 1 cm mellanrum. Lägg en vikt salamiskiva och en halv soltorkad tomatskiva i varje skåra.
    6. Krydda med smulad rosmarin. Lägg köttet på samma fat som grönsakerna och stek i ytterligare 15-20 minuter.
    7. Servera med med grönsakerna och kokt pasta eller stekt potatis eller klyftpotatis eller råstekt potatis och rucolasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lazzzzz0 16 januari 2009

    Denna rätt lyckades jag laga alldeles själv och bjöd mina barn på. De åt och tyckte det var jättesmarrigt som de sa. DET kan man säga av vänlighet till gamle far, men när de rensar faten, så förstår man att de menat vad de sagt. Tack för receptet. Full poäng. Lars.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben