Chilimarinerad kyckling med färska örter

Serverar: 4 portioner

Marinera kycklingen före tillagningen i en het blandning med chili och citron. Fyll sedan varje kycklinghalva med örter och grilla i ugnen.

Ingredienser

  • 1 stor kyckling (ca 1,2 kg)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 grön paprika
  • 2 röda chili
  • ½ citron
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • ½ knippe oregano
  • ½ knippe timjan
  • Övrigt
  • Tandpetare
  • Instruktioner

    1. Halvera, skölj och torka av kyckligen. Skär bort överflödigt skinn och fett. Skala vitlöksklyftan, skär den i tunna stickor och stick in dem under kycklingskinnet. Lägg kycklinghalvorna på ett fat.
    2. Skölj och kärna ur paprikan och chilifrukterna. Tärna paprikan fint och hacka chilifrukterna. Skölj citronen väl och strimla skalet med ett zestjärn. Blanda paprika, chili och citronskal.
    3. Pressa den halva citronen. rör ner citronsaft och olja i paprikablandningen och krydda marinaden med salt och peppar. Fördela marinaden över kycklinghalvorna. täck över med aluminiumfolie och marinera 2 tim i kylen.
    4. Sätt ugnens grill på 250º.
    5. Skölj och torka av örterna. Lägg hälften av örterna i varje kycklinghalva och sätt i några tandpetare för att hålla dem på plats. Lägg kycklinghalvorna på ugnens galler och sätt in en långpanna under kycklingen. Grilla 20 min på varje sida. Pensla då och då med resten av marinaden.
    6. Kontrollera om kycklingen är färdig genom att sticka i den tjockaste delen av kycklinglåret. När skyn är helt klar, och inte rosa, är kycklingen färdig. Ta ut kycklinghalvorna ur ugnen och stycka dem i portionsbitar.
    7. Servera genast med t.ex. pressad potatis eller ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben