Lab Kai (Kyckling färsk sallad)

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt och mycket gott. Har provat denna rätt när jag hade tjejträff och det var mycket omtyckt.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärsk
  • 5 Schalottenlökar fin strimlad
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 stor limefrukt
  • Fisksås
  • 5 chilifrukt
  • 1 msk fin hackad kha galanga
  • 1 knippe thai mynta
  • 1 msk krossade stek ris
  • Instruktioner

    1. Koka ½ dl vatten i en gryta tillsammans med köttet. Ta av gryta från spisen när köttet är klart.
    2. Lägg i alla ingredienser utan mynta i grytan och blanda väll. Smaksätt med fisksås och limejuice. Tillsist blanda i krossade stek ris och mynta.
    3. Servera med isberg sallad eller gurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    sipika 29 december 2011

    Vad är krossade stek ris ?

    agneelsa 29 april 2012

    Hallå! Stekt ris gör du så här: Värm en stekpanna, häll i 2-3msk ris (ej kokt) . Skaka stekpannan så att det bränns jämt. När det är mörkbrunt är det klart. Ta upp lite ris åt gången och krossa i mortel. Det behöver inte malas sönder, bara så att det blir lite mindre bitar. Det luktar lite märkligt när man steker riset men det är faktiskt jättegott i denna rätt. Har t.o.m ätit en variant på rå oxfile som var en smaksensation.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben