Clubsandwich med grillad kyckling och sallad

Serverar: 4 portioner

En sommarvariant på den amerikanska sandwichen, här med grillad kyckling och lufttorkad skinka istället för bacon. Servera sandwichen som en stor sallad.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk Arla smör- och rapsolja
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 salladshuvud, t ex romansallad
  • 1/2 ask ruccola
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 8 skivor grovt formbröd
  • Senapssmör
  • 2 msk smör- och rapsolja
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 1/2 dl Kelda kall sås Garlic & Chives
  • Instruktioner

    1. Pensla kycklingen med smör- och rapsolja. Salta och peppra. Rör ihop senapssmöret. Dela tomaterna i halvor och salladen i bitar. Grilla skinkskivorna bara på en sida ca 1 minut. Låt svalna på hushållspapper.
    2. Grilla kycklingen över glöd 5-7 minuter på varje sida. Grilla brödet ca 1 minut på varje sida. Skär kycklingen i skivor och skinkan i strimlor. Lägg 4 bröd, sallad och tomater på 4 tallrikar.
    3. Lägg på kycklingen och klicka på senapssmöret. Strö över skinkan. Dela bröden som är kvar. Lägg på dem och klicka över såsen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 5 juli 2009

    Hallå Queenie. Denna kycklingsandvikare är genial i sin komposition. Perfekt kvällsvickning. Törs jag skriva att vi drack ett litet glas Ekologica Shiraz Cabernet till. En fin sommarkväll i bra sällskap med god mat och ett glas vin. Sommaren är underbar.Toppenbetyg. Lennart.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben