Serverar: 2-3 portioner
Tid: 15 minuter
En mycket enkel och god sås till den grillade eller stekta kycklingen. Passar nog även bra till annat kött som legat på grillen, men jag har bara serverat den till kyckling och den har blivit väldigt uppskattad.
Blanda creme fraiche, chilisås och sweet chili i en kastrull. Creme fraichen går även bytas ut till Turkisk matlagnings youghurt. Smula ner buljongtärningen. Koka upp och rör tills buljongen löst sig. Låt såsen sjuda en stund och servera den varm eller ljummen till kycklingen eller annat kött som legat på grillen. Såsen kan med fördel även serveras till stekt kyckling.
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...
Zinfandel
Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...
Mat i backen
Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...