Rödlökscheesecake med löjrom och färska örter

Serverar: 12 portioner

En cheesecake som passar till förrätt eller på buffébordet.

Ingredienser

  • 200 g kavring, ca 8 kantskurna skivor
  • 75 g smör, smält
  • 4 st gelantinblad
  • 2,5 dl créme fraiche
  • 300 g philadelphiaost
  • 1,5 rödlök, fint hackad
  • 1,5 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar, nymald
  • Servering
  • 100 g ruccolasallad
  • 1 knippa örter, färska, till garnering
  • 350 g löjrom
  • Örtolja
  • 3 msk olivolja, mild
  • 3 msk örter, blandade, färska t ex timjan, basilika och gräslök
  • Instruktioner

    1. Cheesecaken kan göras i vilken form som helst och antingen tas ut med runda mått, skäras i kuber eller om den görs i en 23 cm springform, serveras som tårtbitar
    2. Örtolja: Stöt örter och olja i mortel eller kör i liten mixer.
    3. Mixa kavring, och smält smör. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 20x20 cm. Tryck ut smulorna i formen.
    4. Blötlägg gelantinbladen. Rör ihop créme fraiche, philadelphiaost, rödlök, salt och peppar.
    5. Ta upp gelantinbladen och smält dem över svag värme med några matskedar av färskostblandningen och bred ut massan över kavringsbotten. Ställ formen kallt minst 3 timmar.
    6. Låt löjrommen rinna av i finmaskig sil eller kaffefilter någon timme. Skär ev bort kanterna på cheesecaken,. Skär den i 6x6 cm rutor eller ta ut små puckar med runda höga utstansningsmått. Lägg ruccola på tallrikarna och ställ cheesecaken på dem.
    7. Forma löjromsägg med hjälp av två skedar och lägg dem på cheesecaken. Ringla örtolja runt och garnera med färska örter.
    8. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben