Potatistårta med oliver och färska örter

Serverar: 4-6 portioner

Överraska med kryddoftande potatiskalas i annorlunda form.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg potatis
  • 2 dl urkärnade och grovhackade svarta oliver
  • 1 påse riven ost, gratäng
  • 1/2 dl hackade färska örter, t ex basilika och rosmarin
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Fyll en långpanna till hälften med varmt vatten och ställ in i nedre delen av ugnen.
    3. Skala och skär potatisen i tunna skivor.
    4. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och blanda med övriga ingredienser.
    5. Packa en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, tätt med potatis- och äggstanningen.
    6. Ställ formen i den vattenfyllda långpannan och grädda ca 1 1/2 tim. Känn med provsticka att potatisen mjuknat.
    7. Låt potatistårtan stå och svalna minst 2 timmar innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben