Lövbiff med oliver i vinägersås och färska ärtor

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Bistecca minuto con le olive in salsa di aceto e piselli freschi. Brukade serveras i mitt föräldrahem med sallad och surdegsbröd. Passar bra som en så kallad Secondo, som serveras mellan pastan och desserten, under en hel Italiensk middag. En Italiensk middag består av Antipasto / Förrätt: Primo / Första Rätten: Secondo / Andra Rätten: Contorno / Grönsakstillbehör: Dolce / Efterrätt: En middag av äts under ca 3 timmar.

Ingredienser

  • 600 g lövbiff
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk Olivolja Extra Vergine
  • Vinägersås
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 dl köttbuljong
  • 1 msk maizena till redning
  • 16-20 svarta urkärnade oliver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Till servering
  • 200 g sugersnaps eller sockerärtor
  • Instruktioner

    1. Koka ihop balsamvinäger, vatten och buljong till hälften i en kastrull. Red av med maizena, utrört i lite vatten, till såskonsistens. Lägg i oliverna och låt koka i någon minut. Smaksätt med salt och peppar. Koka ärtorna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull, ca 2 minuter.
    2. Salta och peppra lövbiffarna. Stek dem hastigt i olivolja i en het stekpanna. Servera med vinägersås och ärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben