Lövbiff med oliver i vinägersås och färska ärtor
Bistecca minuto con le olive in salsa di aceto e piselli freschi.
Brukade serveras i mitt föräldrahem med sallad och surdegsbröd. Passar bra som en så kallad Secondo, som serveras mellan pastan och desserten, under en hel Italiensk middag.
En Italiensk middag består av
Antipasto / Förrätt:
Primo / Första Rätten:
Secondo / Andra Rätten:
Contorno / Grönsakstillbehör:
Dolce / Efterrätt:
En middag av äts under ca 3 timmar.
Ingredienser
600 g lövbiff
Salt
Svartpeppar
2 msk Olivolja Extra Vergine
Vinägersås
1 dl balsamvinäger
1 dl vatten
1 dl köttbuljong
1 msk maizena till redning
16-20 svarta urkärnade oliver
Salt
Svartpeppar
Till servering
200 g sugersnaps eller sockerärtor
Instruktioner
- Koka ihop balsamvinäger, vatten och buljong till hälften i en kastrull. Red av med maizena, utrört i lite vatten, till såskonsistens. Lägg i oliverna och låt koka i någon minut. Smaksätt med salt och peppar.
Koka ärtorna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull, ca 2 minuter.
- Salta och peppra lövbiffarna. Stek dem hastigt i olivolja i en het stekpanna. Servera med vinägersås och ärtor.
Liknande recept
Kommentarer (0)