Strimmelbiff i sötsur sås

Serverar: 4 portioner

Här toppas de snabbstekta grönsakerna och biffen med cashewnötter. Servera gärna extra soja och sweet chilisås till.

Ingredienser

  • 2 msk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 1 tsk ljus soja
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 1/2 tsk maizena majsstärkelse
  • 2 msk sweet chilisås
  • 400 g lövbiff
  • 1 röd paprika
  • 1 bit purjolök
  • 8 minimajs, kokta på burk
  • 150 g bambuskott
  • 2 dl cashewnötter
  • Instruktioner

    Smält sockret i en kastrull . Häll på vinäger, tomatpuré och vatten. Smula i buljongen. Tillsätt soja och sesamolja. Rör ut maizenan i lite kallt vatten och red av såsen. Rör ner sweet chilisåsen. Dra kastrullen från plattan. Strimla lövbiffen och skär paprikan i bitar. Skiva purjon tunt. Dela minimajsen på längden. Stek först köttet i het panna, salta och peppra. Ta upp köttet och stek grönsakerna i olja. Blanda ner köttet, minimajsen och bambuskott. Ta bort från plattan och häll över varm sötsur sås, strö över hälften av nötterna och blanda ihop. Servera med jasminris och strö över resten av nötterna och lite hackad bladpersilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben