Friterade spjäll med sötsur sås

Serverar: 4 portioner

De här spjällen ska friteras, och det kan du göra i en stor gryta. Du kan även krydda spjällen enligt receptet och steka dem i 225° ugn och servera såsen till. Traditionellt äts den här rätten som förrätt, men spjällen är mycket goda som huvudrätt med kokt ris till.

Ingredienser

  • 500 g tjockskuret revbensspjäll
  • 1/2 msk kinesisk soja
  • 1 msk risvin eller sherry
  • 1 tsk maizena
  • 1/2 tsk salt
  • Sås
  • 1 1/2 msk kinesisk soja
  • 1 1/2 msk maizena
  • 2 msk socker
  • 1 1/2 msk vinäger
  • Olja till fritering
  • Instruktioner

    1. Skär spjället mellan varje ben till cm-tjocka bitar. Blanda soja, vin och salt, tillsätt maizena och pensla köttbitarna med blandningen. Hetta upp friteringsfettet och fritera hälften av köttet i 30 sekunder. Ta upp det och lägg i resten när fettet åter är hett. Ta även upp denna omgång.
    2. Hetta upp fettet ännu en gång, och denna gång läggs allt kött i. Fritera i 50 sekunder eller tills köttbitarna är gyllenbruna. Lägg upp dem på ett varmt fat.
    3. Blanda sojan med socker och vinäger till såsen. Värm upp såsblandningen i en kastrull och rör ut resten av maizenan i lite vatten. Rör ner maizenan i såsblandningen och rör tills såsen är slät. Häll den över köttet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben