Lax Purida med sötsur sås

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

Snygg, snabb, nyttig och god middag :)

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 3 msk solrosolja
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • 1 röd chili
  • Sås
  • 1 klyfta finhackad vitlök
  • 1½ msk ostronsås
  • 2 msk brunt socker
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 dl jasminris
  • 1 vårlök
  • Instruktioner

    1. Koka riset efter anvisning på paketet. Krydda lax med salt och peppar. Stek laxen i mycket varm solrosolja tills den är brun på båda sidor. Den ska fortfarande vara lite rosa i mitten. Ta laxen ur stekpannan.
    2. Skär lök, paprika och tomat i tärningar. Finhacka chili.
    3. Blanda alla ingredienser i såsen. Sätt wok på hög värme. Häll såsen i woken och rör noga. Tillsätt lök, paprika och chili och stek vidare tills dom blir lite mjuka. Ha tomater i mot slutet. Såsen kan smakas till med extra peppar eller chili.
    4. Servera laxen med sås och ris. Finhacka vårlök och strö över det hela.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben