Wokad teriyakimarinerad fläskfilé

Serverar: 4-5 portioner

Gjorde denna woken igår och mina små barnbarn åt som "hästar", så det blev ett gott betyg för mormor.

Ingredienser

  • 500-600 g fläskfilé
  • 1 tsk maizena
  • 3-4 msk teriyakisås
  • Smör eller olja till stekning
  • 2 stora morötter, tunna strimlor
  • 3 salladslökar
  • 1 burk wokmix, 410 g, Blue Dragon
  • 1 burk bambuskott, 225 g, Blue Dragon
  • 2 dl kalvbuljong (2 dl vatten + 2 msk konc)
  • 3 msk soja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 portioner jasminris
  • Ev cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i tunna skivor. Lägg skivorna i en skål, strö över maizenan och blanda väl. Häll på teriyakisås och blanda väl. Låt stå ½ timme eller gärna längre.
    2. Hetta upp smöret eller oljan i en wok med lock. Woka köttet på hög värme till det fått fin färg runt om. Sänk värmen, lägg på locket och stek ca 5 min. Koka riset enl anvisningen på förpackningen.
    3. Skala och ansa morötterna och dela dem på mitten. Skär dem i ca 4 cm långa, tunna strimlor. Lägg morötterna i pannan och woka ytterligare minst 5 minuter.
    4. Skölj och ansa salladslöken och skär den i ringar, den vita delen för sig och och den gröna för sig. Lägg ner den vita salladslöken, wokmixen och bambuskotten (som båda sköljts ordentligt under kallt vatten först) i woken. Tillsätt buljong och soja. Blanda, lägg på locket och sjud 5 minuter.
    5. Smaka till sist av med salt och svartpeppar. Strö över den gröna salladslöken, den ger en väldigt god smak, och servera tillsammans med jasminriset. Strö gärna över några cashewnötter vid serveringen.
    6. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    JennyV 8 juni 2010

    MMMMMM, smaskens!!! Riktigt gott!!

    jossewallin 17 juni 2010

    detta både låter och ser fantastiskt gott ut så det måste ju bara provas!!! jag har bara en liten fråga vad är och vart hittar man teriyakisås? mvh josse

    anluk 18 januari 2015

    Suveränt. Klar femma

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben