Röd vinbärssås till fläskfilé

Serverar: 4 portioner

En god sås som passar till stekt fläskfilé, lammkotletter eller anka.

Ingredienser

  • ½ msk smör
  • 1 st schalottenlök
  • 1 dl röda vinbär
  • 2½ msk råsocker
  • 1½ dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 1 nypa ev salt
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull utan att den tar färg, ca 1 min.
    2. Lägg i vinbär och socker, fräs tills sockret löst sig ca 1 min. Tillsätt vin, vatten och kalvfond och låt såsen koka utan lock ca 3 min.
    3. Sila såsen genom en finmaskig sil och red såsen med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Smaka eventuellt av med salt.
    4. Vinbär vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 13 december 2009

    Ytterligare en sås jag varken tackat för eller betygsatt. Så tack tack, o den var verkligen värd 5P.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben