Jordnötssås

Tid: 30 minuter

Jag brukar severa jordnötssås tillsammans med gyllene knyten eller satay. Lätt att göra och smakar bättre än färdigköpt!

Ingredienser

  • 3 st. torkade chili (finhackad)
  • 3 st. schalottenlökar (finhackad)
  • 1 msk pressad vitlök (ca 3 stora klyftor)
  • 1 dl krossade jordnötter
  • 1 liten burk kokosmjölk (100 g)
  • 1 msk olja
  • 3 msk ketchup
  • 1 msk socker
  • 1 msk soja
  • Instruktioner

    Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs vitlöken tillsammans med chili och schalottenlökarna ca 1 minut. Rör ner jordnötter, kokosmjölk, låt sjuda under omrörning på medelstark värme tills såsen tjocknar. Tillsätt ketchup, socker och soja. Strö över lite hackad koriander innan ni serverar om ni vill, annars det går bra utan.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    solveigviola 2 april 2011

    jätte god!!! Jag gör dubbel sats och lägger i frysen.

    miaapple 22 maj 2012

    Märkligt att det ska vara ketchup i såsen. Ok smak men... Väljer annat recept nästa gång.

    Relaterade Artiklar

    Tisdagens grillsås
    En riktigt smarrig sås till köttet eller fisken är nästan det viktigas...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben