Wokad karré

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Fram med wokpannan och använd karré eller kotlett, som ska skivas tunt.

Ingredienser

  • 600 g fläskkarré
  • 2 msk japansk olja
  • 1 paprika
  • 1 spansk pepparfrukt
  • 3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 100 g sockerärtor
  • 3-4 msk rapsolja
  • Woksås
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk ostronsås
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1½ msk sesamolja
  • 1½ msk pressad lime
  • Garnering
  • 3 msk hackad mynta
  • Instruktioner

    1. Rör ihop såsen (färdig sås på flaska finns att köpa). Blanda det strimlade köttet med sojan.
    2. Skär paprika och pepparfrukt i bitar. Hetta upp hälften av oljan i en wokpanna.
    3. Bryn köttet i omgångar och ta upp det. Hetta upp resten av oljan. Lägg i skivade morötter, skivad palsternacka, paprika i bitar och pepparfrukt och fräs under omrörning tills de är mjuka.
    4. Tillsätt sockerärterna och woka någon minut. Blanda ner köttet och hetta upp det ytterligare tills allt är mjukt och genomstekt.
    5. Ringla över såsen. Garnera med hackad mynta. Servera pasta eller ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dolores 14 november 2013

    riktigt gott , hade jasminris till och tog mig friheten att tillsätta en skvätt honung i såsen då den i mitt tycke blev något stark.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben