Tonfiskpaj med Äpple och Curry

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god och smakrik paj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1 krm salt
  • 2 dl keso
  • Tonfiskfyllning
  • 1 liten purjolök
  • ½ paprika, valfri färg
  • 1 litet äpple
  • 1 tsk curry
  • 1 liten burk tonfisk, ca 185 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 100 g körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop mjöl, smör och salt till en smidig deg, blanda i keson tills degen håller ihop. Tryck ut degen i en lätt smord pajform. (blöt händerna med kallt vatten, det underlättar) Nagga den med en gaffel. Förgrädda ca 8-10 minuter tills pajskalet har fått fin färg. Sänk värmen till 200 grader.
    2. Hacka purjolöken, paprikan och äpplet, bryn dem tillsammans med curry utan att det bränns. Lägg det i pajskalet och fördela tonfisken över. Vispa ihop ägg, mjölk, salta och peppra. häll över. Dela och lägg på tomaterna jämt över pajen. Grädda ca20 minuter tills äggstanningen stelnat och allt fått en fin färg..

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Glaad 16 september 2011

    Vi gjorde denna pajen för ett tag sedan, den var god. Men när vi åt resterna dagen efter så var den mycket godare. Vi kommer att göra den fler gånger, men jag funderar på att göra den dagen innan så att smakerna hinner komma till sin rätt. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben