Karrégryta med curry och äpple

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket gott!!

Ingredienser

  • 600 g benfri fläskkarrè, strimlad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 Ingrid Marie, tärnat (annat syrligt äpple kan till nöds fungera)
  • 2 msk mango chutney
  • 2 1/2 dl hönsbuljong
  • 1/2 pressad lime
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • Salt
  • 1 tomat, tärnad
  • 1/2 dl hackad, färsk
  • Koriander
  • Till servering
  • 4 portioner basmatiris alt potatis
  • Instruktioner

    1. Bryn karrèn i olja i en stekpanna. Tillsätt lök, vitlök och äpple. Fräs i ytterligare en minut. Lägg i en gryta.
    2. Häll i mango chutney, buljong och lime. Koka 3 minuter, rör i yoghurt, koka en minut till.
    3. Salta, rör i tomat och koriander, servera med ris eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    SDMaya 10 januari 2010

    Jätte gott! 5 Stjärnor!... funkar både till vardags och som bjudmat. Tack Kicka för ett kanon recept :) Bifogar en bild med.

    islgu 15 oktober 2010

    Riktigt gott! Gillar verkligen den här såsen där sött och syrligt möts.

    AnnoMundi 11 december 2010

    Kommer definitivt att göra den här igen!

    nordan71 7 oktober 2011

    Mums!! En klar 5:a från mig :)

    mecko 22 oktober 2011

    Mycket lättlagat och gott!

    Nallemamma 24 oktober 2011

    Kul att ni gillar den!! den är gooood!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben