Rårivna morötter eller lingonsylt smakar gott till
Ingredienser
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 krm salt
4 dl mjölk
2 ägg
½ purjolök
1 syrligt äpple
25 g margarin
½–1 tsk curry
100 g bacon
Instruktioner
Häll de båda mjölsorterna i en skål tillsammans med salt. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Blanda i resten av mjölken och äggen. Rör allt till en jämn smet.
Ansa och strimla purjon. Kärna ur och tärna äpplet. Smält matfettet i en liten långpanna. Tillsätt curry och purjolök. Rör om. Ställ in långpannan mitt i ugnen och låt purjolöken mjukna några minuter.
Tillsätt äppeltärningarna och häll över smeten. Grädda mitt i ugnen ca 20–25 minuter, tills pannkakan är nästan klar.
Skär under tiden baconskivorna i mindre bitar. Lägg dem ovanpå pannkakan och grädda klart högt upp i ugnen tills baconet får färg och är knaprigt.