Ugnspannkaka med äpple och curry

Serverar: 4 portioner

Rårivna morötter eller lingonsylt smakar gott till

Ingredienser

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 krm salt
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • ½ purjolök
  • 1 syrligt äpple
  • 25 g margarin
  • ½–1 tsk curry
  • 100 g bacon
  • Instruktioner

    1. Häll de båda mjölsorterna i en skål tillsammans med salt. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Blanda i resten av mjölken och äggen. Rör allt till en jämn smet.
    2. Ansa och strimla purjon. Kärna ur och tärna äpplet. Smält matfettet i en liten långpanna. Tillsätt curry och purjolök. Rör om. Ställ in långpannan mitt i ugnen och låt purjolöken mjukna några minuter.
    3. Tillsätt äppeltärningarna och häll över smeten. Grädda mitt i ugnen ca 20–25 minuter, tills pannkakan är nästan klar.
    4. Skär under tiden baconskivorna i mindre bitar. Lägg dem ovanpå pannkakan och grädda klart högt upp i ugnen tills baconet får färg och är knaprigt.
    5. Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben