Ugnspannkaka med stekt äpple

Ugnspannkaka är alltid lika gott...här med stekt äpple som tillbehör...

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 6 dl Mjölk, 3%
  • 1½ dl mjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 msk smält Svenskt Smör
  • Stekt äpple
  • 1 äpple
  • ½ msk socker
  • ½ msk Svenskt Smör
  • Till servering
  • Rårörda lingon
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Vispa samman äggen och 1/3 av mjölken.
    3. Vispa ner mjölet och blanda till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och saltet.
    4. Låt smeten vila 10 minuter.
    5. Häll smöret i ugnsfast form och tillsätt smeten. Grädda i ugn, 225°, ca 30 minuter tills pannkakan har fått gyllenbrun färg.
    6. Klyfta och kärna ur äpplet.
    7. Smält smöret, tillsätt socker och äppleklyftor. Stek på båda sidor.
    8. Servera pannkakan med stekt äpple och lite rårörda lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    01ssa01 20 oktober 2011

    bra recept men tänk på att istället för lingon så ta lingon sylt istället men annars så är receptet underbart.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben