Stekta äpplen med blåbärskompott

Serverar: 6 portioner

Inget går väl upp mot ungstekta äpplen och dessutom med en kompott av mina favoritbär blåbär och som pricken över i:et, en klick äkta vaniljglass

Ingredienser

  • 6 fasta syrliga äpplen, helst Gravensteiner
  • Smör till formen
  • 1 1/2 dl råsocker strö
  • 3 msk osaltat smör
  • Kompott
  • 8 dl blåbär
  • 4 dl strösocker
  • Tillbehör
  • Äkta vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på högsta grillvärme.
    2. Smörj en ugnssäker form. Skär toppen av äpplena och kärna ur dem. Ställ äpplena i formen och strö över rårörsockret samt fördela smöret över äpplena.
    3. Ställ in formen högt uppe i ugnen i cirka 5 minuter eller tills sockret karamelliserats och ytan blivit gyllenbrun.
    4. Sjud blåbär och socker sakta till en kompott.
    5. Servera de heta, knäckiga äpplena tillsammans med kompott och äkta vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben