Viltbullar med stekta äpplen

Serverar: 4 portioner

Krossade enbär ger även nötfärsen vild smak och rårörda lingon gör gräddsåsen extra god.

Ingredienser

  • 500 g viltfärs eller nötfärs
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk krossade enbär
  • 1 tsk rosmarin
  • Arla smör-& rapsolja
  • 1–2 röda äpplen
  • Sås
  • 3 dl Kelda sås creamy classic
  • 2 msk rårörda lingon
  • Till servering
  • Potatismos till 4 portioner
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Blanda färsen med lök, grädde, ägg, salt, enbär och rosmarin. Forma till 20 stora köttbullar. Bryn dem i smör-& rapsolja och efterstek 5–7 min.
    2. Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem i smör-& rapsolja. Värm såsen och rör ner lingonen.
    3. Servera viltbullarna med sås de stekta äpplena och potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben