Stekt kalvlever med äpplen och bacon

Serverar: 3-4 portioner

Den här rätten blir allra godast på gödkalvlever. Numera går det ganska lätt att få tag i sådan i handeln. Äpple och lever är en klassisk kombination.

Ingredienser

  • 400-500 g kalvlever
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 3 svenska äpplen
  • 8 skivor bacon
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Skär levern i tunna skivor.
    2. Vänd dem i saltat och pepprat vetemjöl och stek dem hastigt.
    3. Stek på bacon. Baconet läggs sedan upp på lite smörat papper.
    4. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor och fräs dem. Äpplena ska vara lite krispiga när de serveras.
    5. Lägg upp leverskivorna på tallrik. Sedan serveras detta med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben