Broccoli och tonfiskpaj

Serverar: 8 portioner

En mycket god paj, med ingredienser som man oftast har hemma, så när andan faller på är det bara att börja.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 100 g fryst broccoli (färsk går lika bra)
  • 2-3 dl riven ost (ta din favoritost)
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Ca 1 pressad vitlöksklyfta (efter tycke och smak)
  • Dill
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175-200 grader
    2. Finfördela smöret och mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Smörj en rund pajform ca 24 cm i diameter. Tryck ut pajdegen ända upp på kanterna, nagga bottnen med en gaffel.
    3. Lägg formen i kylen 20 minuter. Sätt en aluminiumremsa runtom pajkanten och grädda skalet ca 15 minuter. Ta bort aluminiumremsan.
    4. Fyllning: Dela broccolin i mindre bitar, låt tonfisken rinna av ordentligt, riv osten grovt. Vispa ihop ägg, mjölk, vitlök och kryddor med en handvisp. Fyll det förgräddade pajskalet med broccoli, tonfisk sen osten. Häll sist över den hopvispade äggstanningen.
    5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 30-40 minuter eller tills den har fin färg och har stelnat

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    MajaZoya 30 mars 2009

    Helt OK paj men blev ingen riktig favorit i vår familj så den får en medioker 3:a.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben