Fiskgryta med broccoli

Serverar: 4 portioner

Allt-i-ett-gryta med goda smaker och fina färger. Servera med valfri sås, eller bara en klick gräddfil och en dillkvist. Eller njut den som den är med ett gott bröd till. Jag gillar mat som funkar utan créme fraiche och grädde. Fisk går dessutom fort och är perfekt vardagsmat. .

Ingredienser

  • 750 g potatis
  • 1 purjolök
  • 400 g broccoli
  • 2 msk olja
  • 3-4 dl vatten
  • 1½ msk fiskfond
  • 100 g sockerärter
  • 600 g vita fiskfiléer
  • ½ dl finhackad dill
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen. Skölj och skiva purjon. Dela broccolin i mindre bitar.
    2. Hetta upp oljan och fräs potatis och lök någon minut. Salta och peppra. Häll över vatten och fond och låt koka under lock 15 minuter.
    3. Lägg i fisken i stora munsbitar (dela så de passar) och broccolibuketter och koka i ca 5-10 minuter till. Vänd ner dillen och sockerärterna som bara behöver bli varma.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben