Allt-i-ett-gryta med goda smaker och fina färger. Servera med valfri sås, eller bara en klick gräddfil och en dillkvist.
Eller njut den som den är med ett gott bröd till. Jag gillar mat som funkar utan créme fraiche och grädde. Fisk går dessutom fort och är perfekt vardagsmat.
.
Ingredienser
750 g potatis
1 purjolök
400 g broccoli
2 msk olja
3-4 dl vatten
1½ msk fiskfond
100 g sockerärter
600 g vita fiskfiléer
½ dl finhackad dill
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
- Skala och skiva potatisen. Skölj och skiva purjon. Dela broccolin i mindre bitar.
- Hetta upp oljan och fräs potatis och lök någon minut. Salta och peppra. Häll över vatten och fond och låt koka under lock 15 minuter.
- Lägg i fisken i stora munsbitar (dela så de passar) och broccolibuketter och koka i ca 5-10 minuter till. Vänd ner dillen och sockerärterna som bara behöver bli varma.
Liknande recept
Kommentarer (0)