Fiskgryta med färg

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En riktigt god gryta med mycket smak av curry.

Ingredienser

  • Ca 5 hg fiskfilé eller 1 paket fryst fiskfilé, torsk eller kolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 msk margarin eller smör
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt (kan minskas något)
  • 2 msk vatten
  • 3-4 msk hackad persilja
  • 2-3 tomater
  • 2 hårdkokta ägg
  • Instruktioner

    1. Skölj hastigt de färska filéerna och skär dem i portionsbitar. Eller skär den frysta fisken i ca 2 cm tjocka skivor. Vänd fisken i vetemjölet. Smält fettet i en vid gryta, gärna en som fisken sedan kan serveras direkt ur. Rör ner curry och paprikapulver. Vänd de mjölade fiskskivorna i fettet och placera ut den över grytans botten. Tillsätt salt och vatten. Lägg lock på grytan och sjud fisken på svag värme 5-12 minuter. Den längre tiden för ej tinad fisk.
    2. Lägg därefter i persiljan, tomaterna skurna i tärningar och de hackade eller skivade äggen. Låt allt bli genomvarmt under lock utan att koka.
    3. Servera med kokt ris eller kokt potatis.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben