Ca 5 hg fiskfilé eller 1 paket fryst fiskfilé, torsk eller kolja
2 msk vetemjöl
4 msk margarin eller smör
1 tsk curry
½ tsk paprikapulver
1 tsk salt (kan minskas något)
2 msk vatten
3-4 msk hackad persilja
2-3 tomater
2 hårdkokta ägg
Instruktioner
Skölj hastigt de färska filéerna och skär dem i portionsbitar. Eller skär den frysta fisken i ca 2 cm tjocka skivor. Vänd fisken i vetemjölet.
Smält fettet i en vid gryta, gärna en som fisken sedan kan serveras direkt ur. Rör ner curry och paprikapulver. Vänd de mjölade fiskskivorna i fettet och placera ut den över grytans botten.
Tillsätt salt och vatten.
Lägg lock på grytan och sjud fisken på svag värme 5-12 minuter. Den längre tiden för ej tinad fisk.
Lägg därefter i persiljan, tomaterna skurna i tärningar och de hackade eller skivade äggen.
Låt allt bli genomvarmt under lock utan att koka.