Saffransdoftande fiskgryta med mandel

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Ville prova något nytt i fiskväg så jag tog lite av varje och gott blev det

Ingredienser

  • 300 g vit fiskfilé (jag använde färsk sej)
  • 1 pkt saffran
  • 1/2 röd paprika
  • 1/4 purjolök
  • 2 dl lätt kokosmjölk
  • 1 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • Flagad mandel
  • Maizenaredning
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skär fisken i större bitar och lägg i en ugnssäker form. salta och peppra på fisken och ställ in den i ugnen medans du gör såsen.
    3. Strimla purjolöken och skär paprikan i mindre bitar, fräs grönsakerna i oljan med saffranet, tillsätt kokosmjölken och den vanliga mjölken, låt koka upp, red av med maizena, smaka av med salt och peppar.
    4. Häll såsen över fisken, strö över flagad mandel och ställ in formen i ugnen igen, höj värmen till 200 grader så det blir lite färg på fiskgrytan.
    5. Servera med cocuscous, bulgur eller ris. Sallad och någon kokt grönsak är ett måste till denna rätt.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben