Citronmarinerad fläskfilé med basilika & persilja

Serverar: 6-8 portioner

Marinerad fläskfilé passar på buffébordet eller när man vill förbereda köttet

Ingredienser

  • 1½ kg fläskfilé
  • 2 citroner, skalet av båda, saften av en
  • 1 dl olivolja
  • ½ dl hackad basilika
  • ½ dl hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn: 160°
    2. Bryn fläskfilén så att den får fin färg. Salta och peppra. Låt den bli färdig i ugnen, ca 15 minuter. Ta ut den och låt svalna. Skär upp i tunna skivor.
    3. Tvätta citronerna noga. Riv skalet från båda citronerna och pressa en av citronerna i oljan. Lägg i örterna, salt och peppra.
    4. Lägg i köttet och blanda runt med dressingen. Låt stå och dra i cirka 30 minuter före servering. Detta gör att köttet får en god smak.
    5. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    MosterNettan 27 maj 2009

    Låter som nåt för midsommarbuffén! Vi testar! Kram Nettan

    MalinLe 23 juli 2009

    Mycket gott recept! Jag lät fläskfilén ligga och dra betydligt längre. Serverade med stekt färskpotatis och gott smör. Malin

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben