Marinerad fläskfilé passar på buffébordet eller när man vill förbereda köttet
Ingredienser
1½ kg fläskfilé
2 citroner, skalet av båda, saften av en
1 dl olivolja
½ dl hackad basilika
½ dl hackad persilja
Salt
Peppar
Instruktioner
Ugn: 160°
Bryn fläskfilén så att den får fin färg.
Salta och peppra.
Låt den bli färdig i ugnen, ca 15 minuter.
Ta ut den och låt svalna.
Skär upp i tunna skivor.
Tvätta citronerna noga.
Riv skalet från båda citronerna och pressa en av citronerna i oljan.
Lägg i örterna, salt och peppra.
Lägg i köttet och blanda runt med dressingen.
Låt stå och dra i cirka 30 minuter före servering.
Detta gör att köttet får en god smak.
Låter som nåt för midsommarbuffén! Vi testar! Kram Nettan
Mycket gott recept! Jag lät fläskfilén ligga och dra betydligt längre. Serverade med stekt färskpotatis och gott smör. Malin