Annorlunda skagen korg a´la Ankar

Serverar: 4 portioner

Gjorde denna förätt igår och blev jätte nöjd. Denna saliga blandning av smaker blir super!

Ingredienser

  • Till tunnbrödskorgarna behöver ni
  • 1 mindre glas, (fler glas om man vill göra fler än en åt gången)
  • 1 större glas (fler glas om man vill göra fler än en åt gången)
  • 4 bitar bakplåtspapper
  • 4 små runda tunnbröd
  • 700 gr räkor med skal, grovt skurna, Obs!! Spara några till garnering
  • 2 hårdkokta ägg
  • 80 gram stenbitsrom, hälften ska vara i röran och resten till garnering
  • 2 msk grovskuren dill
  • ca ½ dl smått hackad rödlök, spara lite till garnering
  • 5 msk majonnäs
  • ½ msk finriven pepparrot
  • 2 tsk pressad citron
  • Salt
  • Peppar
  • Cajenpeppar
  • Instruktioner

    1. Klipp lite flikar runt om hela brödet (ser lite festligare ut) Pensla brödskivorna med vatten och låt dem ligga på en plåt i ugnen 225 grader i 2-3 min. Lägg varje skiva över ett upp och nervänt glas klätt med bakplåtspapper och forma det varma brödet efter glaset. Sätt ett större glas över brödet för att på så sätt behålla formen på brödet. Låt torka. Fyll inte korgen förrens det är dax att äta.
    2. Skala räkorna och hacka dom grovt. Lägg i en bunke och blanda med majonäs, stenbitsrom, pepparrot, Créme fraiche, hackade ägg, hackad rödlök och dill. Smaksätt med salt ,peppar, cajen och pressad citron.
    3. Lägg i salladsbladen gärna så att det sticker upp lite. Fördela fyllningen och toppa med räkor, stenbitsrom och rödlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben