Köttfärslimpa á la Ankar

Serverar: 4 portioner

En god vardagsrätt som lätt kan varieras. Uppskattad och efterfrågad av nära och kära. Håll till goda.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 dl gräddmjölk
  • ½ dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 3 tomater
  • 1 pkt bacon 140 g
  • 75-100 g fetaost
  • 1 lök
  • Salt
  • Peppar
  • Cayennpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Låt ströbrödet svälla i gräddmjölken i 10 min. Blanda färsen med ströbrödet, ägg, salt och peppar. Forma halva färsen till en limpa (en botten på limpan) och lägg i ugnssäker form. Hacka lök och tomater och lägg på färsbotten. Dela bacon paketet på mitten och dela den ena halvan i små bitar . Lägg de delade baconbitarna och fetaosten på färsbotten. Smaksätt med salt, peppar och cayennpeppar. Lägg den återstående färsen på botten och forma till en limpa. När limpan är formad, täck limpan med resterande bacon. Sätt in i ugnen i ca 35 - 40 minuter.
    2. Servera med kokt potatis och en grön sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben