Köttfärslimpa à la Lindström

Serverar: 4 portioner

En mycket enklare och lite roligare variant av Biff à la Lindström får du om du gör den i ugn och garnerar med de klassiska ingredienserna och några nya. Utmärkt till ett större sällskap då du kan fylla en hel långpanna. Snabblagat och gott!

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk gul lök, skalad, riven
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • Garnering
  • 5 st inlagda rödbetor
  • 0,5 st rödlök
  • 1 dl cocktailkapris
  • 75 g fetaost, smulad
  • Tillbehör
  • Potatismos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Blanda färsen. Forma färsen till en 1½ cm hög fyrkant i en långpanna. Gör ett rutmönster med en kniv.
    3. Sätt in i ugnen, sänk värmen till 175° och stek 10-15 min till 68° innertemperatur.
    4. Dela rödbetorna i klyftor och skär löken i ringar. Ta ut färsen och garnera med rödbetor, kapris, lök och fetaost.
    5. Servera med nylagat potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben