Klassisk biff à la Lindström

Serverar: 10 portioner

En absolut klassiker i den svenska husmanskosten. Kanongott om man byter ut nötfärsen så att man gör dem på 50/50 fläskfärs och älgfärs.

Ingredienser

  • 1.25 kg blandfärs 50/50
  • 2 ½ dl finhackade rödbetor, inlagda
  • 1 dl finhackad saltgurka
  • 2 dl finhackad gul lök
  • 1 dl grovhackad kapris
  • 4 ägg
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • 5 dl tunn sky
  • 200 gram persiljesmör
  • Instruktioner

    1. Blanda köttfärs, hälften av rödbetorna, hälften av saltgurkan, gul lök, kapris, ägg, salt och peppar till en smidig färs.
    2. Forma färsen till runda biffar, ca 160 g/st
    3. Stek biffarna i lite matfett i en medelvarm panna tills de fått fin färg och är nästan genomstekta (2-3 minuter på varje sida).
    4. Lägg biffarna i ett ugnsbleck och stek dem färdiga i 150°C till en innertemp av 70°C.
    5. Blanda de kvarvarande rödbetorna och saltgurkan och använd som garnityr.
    6. Servera biffarna med tunn sky, kokt eller stekt potatis, eller med stuvad potatis och någon kokt grönsak.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammis 14 december 2011

    Hade även i lite senap och kalvfond...syndigt gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben