Bookmaker a´la Ankar

Serverar: 2 portioner

En lyxig god varm macka. Så underbart god!

Ingredienser

  • 4 skivor formfranska
  • 250 g tunna skivor oxfilé
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 msk smör
  • 2 tomater
  • 2 rödlök
  • 1 dl riven Västerbottenost
  • 1½ msk finriven pepparrot
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar (gärna nymalen)
  • färsk timjan
  • Sås
  • 2 msk oxfond
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 äggula
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • Salt
  • Peppar (att smaka av med)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Sås Rör ihop fond, crème fraiche, äggula och grädde och koka upp under omrörning. Sänk värmen, rör i senapen och sjud någon minut. Smaka av med salt och peppar och ev lite mer senap.
    3. Riv pepparroten fint. Skär tomat och rödlök i skivor. Stek köttet i smör tills det fått fin färg, stek det inte helt färdigt . Salta och peppra. Stek brödet på båda sidorna Lägg över två av bröden (botten)i en ugnssäker form och bred skånsk senap på brödet. Lägg på (i denna ordning) riven ost,oxfilé, tomat, rödlök och riven pepparrot. Sätt in i ugnen, ca 10-12 min beror på hur genomstekt köttet ska vara. Placera de färdiga toasten på en salladsbädd och ringla över såsen, lägg på den andra brödskivan och strö över färsk timjan. Servera med baconlindad sparris!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammis 17 november 2012

    Smakade bra men ramlade inte baklänges, kommer ändå att göra det flera gånger men med lite andra smakeruppsättningar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben