Grillat lamm med salsa och potatisrulle

Serverar: 4 portioner

Grilla lammet och potatisrullarna, servera dessa tillsammans med salsan.

Ingredienser

  • 4 port. lammkotletter
  • ½ dl Caj P Grillolja Vitlök
  • 500 g potatis, skalad
  • 100 g palsternacka, skalad
  • Mjölk 3% efter behov
  • Smör efter behov
  • 2 tunnbröd, mjuka, fyrkantiga
  • Salsa
  • 3 msk Caj P Grillolja Caramba
  • 3 stora tomater
  • 2 schalottenlökar
  • Instruktioner

    1. Lägg lammkotletterna i en påse, slå på vitlöksoljan. Låt marinera ca 1 timme.
    2. Koka potatis och palsternackan mjuk i saltat vatten. Låt de sedan rinna av.
    3. Gör ett grovt mos tillsätt smör och mjölk tills moset får fin konsistens, det skall vara lite fastare än vanligt potatismos.
    4. Pensla tunnbröden med lite carambaolja, bred ut moset och rulla ihop.
    5. Skär rullen i ca 3 cm långa bitar, fäst ändarna med tandpetare.
    6. Salsa: Kärna ur tomaterna och hacka dem, hacka löken och blanda detta med några matskedar carambaolja, smaka av med salt och peppar.
    7. Grilla lammet och potatisrullarna, servera dessa tillsammans med salsan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben